Baddax.......

Nu ikväll var det dags för Elliots andra bad här i livet. Idag tyckte han det var jätte skönt och gnällde ingenting. Efter badet vart han helt slut och åt lite och sen somnade han i min famn, lillgubben han är så söt. Annars har det inte hänt så mycket, Elliot sov själv i sin säng hela natten så i morse hade vi gos en stund och sen åkte vi till linde och handlade lite, hade ingenting hemma nu. Sandra åkte med oss hem och sen har hon varit här hela dagen......Vid halv tre kom tant Bini och hälsade på, det var jätte mysigt vi drack kaffe och snackade lite skit som vanligt. Nu ikväll har vi käkat tacos och nu kollar vi på Desperate housewives min favorit serie. Nej nu sak jag forsätta att titta........

Puss och Hej






Hembesök.....

Idag har en barnmorska från bvc varit här på hembesök, det gick jätte bra Elliot hade gått upp 135 gram sen i torsdags så nu har han gått upp till sin födelsevikt igen, eller 5 gram mer till och med.
Vi satt och pratade en lång stund om hur det har gått än så länge och allt känndes jätte bra.
Annars har vi inte gjort så mycket idag....Albin Emils lillebror har varit här en stund och spelat tvspel, och mina älsklingar till jobbar kompisar har varit här med jätte fina kläder till Elliot och fika.......Det var jätte mysigt att få berätta om förlossningen och hur allt har gått. Patricia får en liten om ca 1 månad och det ska bli så kul. Vi hoppas att det blir en flicka så vi får köpa små rosa klänningar. I slutet på september så får min lillebror och hans tjej oxå barn och där hoppas vi oxå att det är en flicka.....men de är så nyfikna så det får vi veta när de varit på ultraljud om den vill visa vad det är alltså. Idag ska vi nog hälsa på hos mormor och morfar för nu har vi inte träffat dem sen i fredags bara pratat i telefon.......Saknar dem jätte mycket, man får en annan relation till sina föräldrar när man får barn, alla fall till sin mamma, ska även kolla i min grönabok och jämföra lite med Elliot sen. Nej nu orkar jag inte skriva mer........


Puss och Hej


Vårat hjärta.....



8-dagar.....

Gud va tiden går fort när man fått en bebis, Elliot har redan hunnit blivit 8 dagar. Det är det mest fantastisk somhar hänt oss. Vi kan ligga och titta på honom i flera timmar. Man kan inte tro det är sant ibland. I tisdags kom vi hem från bb, var tvungen att stanna i 3 dagar för mitt blodtryck och så hade jag äggvita i urin på fredagen när vi kom in till förlossningen. När vi kom hem så kom faster Sandra och hälsade på så klart och sen kom även morbror Krille, på kvällen kom mormor och morfar så då fikade vi och alla fick gosa en stund med lill prinsen, sen vart det fläskfile och pommes hur gott som helst, var ganska trött på sjukhusmat.

Onsdag: Då tog vi faktiskt oss en promenad, det var så underbart att komma ut i friska luften och det var kanon väder sol och varmt hela dagen. Vi gick till affären och shoppade lite och så var vi in en snabb sväng på mitt jobb och visade upp honom. På kvällen vart det massor av gos och närhet. Sandra och Krille kom med lite ny shoppade kläder till han. Super fina, tack snälla.

Torsdag: Den dagen började inte bra, vi hade tid på BB kl 8:45 för att kolla Elliots gulsot och jag hade ställt kl på 6:45 men vaknade kl 7:30 så då fick vi panik och man kan inte skynda på en liten så värst mycket men som tur är så hade han fått mat precis, så det vart ny blöja navelvård och sen supersnabbt ut i bilen. När vi kom in till usö så hade vi 5 minuter på oss till BB så Emil fick springa upp och jag parkerade bilen. När jag var klar med det så var Elliot redan klar det gula hade gått ner så nu behöver han inte tillbaka dit i allafall. Vi passade även på att väga honom och han hade gått ner 130 gram så det var inte så farligt. Sen vart det en snabb sväng till marieberg var tvungna att köpa lite mer kläder till honom och sen bar det hemåt igen.

Fredag: Min farmor var här och hälsade på. Hon vart alldeles kär i Elliot. Sen var vi och  hälsade på hos mormor och morfar och på kvällen vart det kinamat och Lets dance hos Sandra och Krille, har börjat komma in i rutinerna nu.....

Lördag: Hade gos hemma och sen grillade vi och mumsade på kvällen.......

Söndag: Idag har vi inte gjort mycket alls, jag har varit trött och sovit medans Elliot sov. Elliots farmor och farfar har varit här en sväng och gosat, sen har vi grejat med tvätt och sånt.....Ikväll blir det nog pizza till mat och bara tv. Det är så skönt att Emil har ledig vecka nästa vecka, för jag är inte redo att vara själv än.....Nej nu sak det bli matning för lillen.....

Ska uppdatera lite oftare.......

Puss och Hej

Utkast: Jag är ...


"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 500kr från me&i hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

Vårat hjärta.....


Elliot.........

Äntligen så har våran lilla älskling kommit till världen. Efter en 16 timmars lång förlossning så kom Jan Elliot Emil Johansson till oss den 21 mars 02:14 3460 g och 50 cm lång. Världens finaste bebis......Men utan min andra älskling Emil så hade jag aldrig klarat det....Tack älskling för att jag har dig vid min sida.....du är världens bästa sambo och nu även pappa.

Det är med en stolt stämma som jag äntligen kan kalla mig mamma......

Jag ska berätta allt om förlossningen en annan gång orkar inte nu.......för nu ska jag och min familj bara vara tillsammans med varandra och njuta......men här kommer lite bilder på vårat underverk.






BB.........

Hallå, igår så vaknade jag kl 04:00 med värkar.......det var så spännande. Så vid halv tio ringde jag in till förlossningen och frågade om jag skulle komma in och det tyckte dem eftersom mitt blodtryck är så högt.......när vi kom in så hade jag värkar med ca 5-7 minuters mellanrum. Men efter en stund så stannade allt av igen........men vi var kvar där inne till fem tror jag sen åkte vi hem igen, jätte sura och besvikna.......

Jag är så trött på att vara gravid nu men jag får väl ställa in mig på att vara det i några veckor till. Idag har vi i allafall varit ute och gått en sväng och när jag var på toa förrut så tror jag att slemproppen börjat på att släppa, det kommer hur mycket slem som helst, får byta trosskydd väldigt ofta. Så det är ju i allafall ett tecken på att det snart kanske är dax.......

Nej nu ska vi mysa framför tven en stund........

Puss och Hej

Utkast: Jag är ...

"
Jag är med och tävlar om ett presentkort från Pippilotta hos Creyla. Var med HÄR du också."





Ingen bebis.....

Det har inte kommit någon bebis än, men magontet kvarstår men blir bättre på kvällarna.
 Det känns som mensvärk ungefär. Men vi får se när den kommer att titta ut.
Idag har jag skit ont i huvudet har sovit så dåligt i natt, typ 3 timmar kanske.
Jag är så beroende utav nässpray och den var slut igår så i natt har jag inte kunnat sova.....
Men nu har jag varit på apoteket och handlat.....ska sluta helt när bebisen kommit ut...

Puss och Hej

Kanske idag.....

Har så ont i min mage idag det både molnar och värker, hoppas att det är på G nu, för jag orkar inte vara gravid längre. I början är det super gulligt och man känner sig så lycklig. Men nu på slutet så är man bara trött och känner sig så j*vla ful. Jag är tjock som en gris och har så mycket vätska i kroppen så jag kan snart inte hålla i grejer, eller få på mig skorna. Men den lille har säkert inte bråttom ut, det kommer säkert dröja några veckor. Snart kommer i allafall min skatt hem, det ska bli så skönt. Tror vi bara ska lägga oss och gosa en stund.

Helgen gick super fort som vanligt, vi har inte gjort så mycket. Vi var till Emil´s mamma och Lasse i lördags och käkade glass, sen vart det en loppis runda. Men jag är ingen loppis människa, på kvällen käkade vi wok och kollade på melodifestivalen.
Söndagen så fikade vi hos brorsan och hos mamma, vi städade lite och fixade annars har vi inte gjort så mycket. Vi väntar bara på att bebisen ska komma.

Idag har Emil börjat på formningen i stället, skönt för han, lite bättre betalt och femskift, så då kommer vi ha ledig vecka tillsammans nu. Nästa vecka är han ledig.

Nej nu ska jag vila lite.......skriver mer om det händer nåt.




Puss och Hej

Förlossning.....

Igår bar det av till förlossningen, mitt blodtryck hade ökat igen och barnmorskorna ringde till usö och de tyckte vi skulle åka in. Det kändes så konstigt att ta med väskorna och fixa med allt, både Emil och jag hade lite panik. Emil´s var värst, hoppas att det inte är så nästa gång vi måste åka för då kommer jag dö. Han stressar upp mig så, fast när det väl är på riktigt så ska det nog gå bra.
I allafall så kom vi in på förlossningen ca 17:45 och så fick vi ett rum, barnmorskan tog mitt blodtryck och så lämnade jag urinprov. Blodtrycket låg då på 145/95 så det var ganska högt men inget äggvita. Sen kopplade hon ctg maskinen på min mage och så fick vi ligga och lyssna på den lille i ca 30 min, jag hade några starka sammandragningar oxå. Sen kom läkaren in och tog lite mer prover men inget visade på havandeskapsförgiftning, men nu ska jag på kontroll varannan dag ungefär och kolla.

Det kom in en annan tjej ungefär samma tid som vi hon fick en liten på mindre än en timme, men gud va hon skrek. Emil såg livrädd ut när hon satte igång...sen efter en stund så hörde man den lilla skrika, gud så underbart.

Idag har det inte hänt så mycket förutom att Emil blir provanställd på formningen från och med måndag, det komer att bli kanon, 5-skift med ledig vecka perfekt nu när den lille snart kommer. I morgon blir det barnmorska, ombesiktning på bilen och lite shopping.

Puss och Hej

Onsdag.....

Redan onsdag idag och jag ska snart åka in till barnmorskan och kolla läget med den lilla/e. Hoppas alla värden är bra orkar inte vara orolig. Nyss var Anna, Tobbe och lilla Vilhelm här och lämnade pengar till mig. De skulle gå en promenad, gud va roligt att få gå med barnvagn, det längtar jag efter. Ville vart en månad idag så han börjar bli en stor pojke han med.
Längtar så mycket efter våran bebis.....ska bli så underbart att bli mamma och pappa.

Efter barnmorske besöket så ska jag ner på stan en sväng och köpa ett usb-minne till Emil, sen tror jag jag ska ta en sväng till bokia och kolla rean......känner för en ny bok.

Nej ska göra mig i ordning. Skriver mer och berättar när jag kommit hem.

Puss och Hej

Tillbaka.......

Hej igen nu är jag här igen, har nyss kommit hem från min lillebror. Trodde han skulle laga min bil men så vart det inte idag. Det får han göra i morgon istället det vart så sent idag.
Hos dem så fick jag pannkaka med sylt och grädde....mums, men jag känner mig lika hungrig nu fast jag åt för en timme sen så jag måste nog hitta på nåt att äta ikväll.

Kvällen ska jag avnjuta i min ensamhet framför tven, det är först Bygglov och sen Desperate housewives gud så jag har längtat efter den serien. När Emil kommer hem så tror jag vi ska kolla på Patrik 1.5 men vi får se hur trötta vi är. Jag har i allafall vilat en stund idag.......

I morgon så är det barnmorske besök igen ska bli roligt att se hur mycket jag växt, för nu märks det verkligen att man växer så det knakar. Sandra och jag ska även lämna in deras katt för sterilesering, sen ska väl Emil tapetsera klart i deras hall tror inte jag har mer planer för morgondagen än i så länge.

Nej nu får det vara slut bloggat för idag......

Puss och Hej

Hallååå.....

Nu är jag tillbaka igen, datorn har varit trasig och det har varit hemskt.......Vi har inte fått någon bebis än men nu är det inte lång tid kvar.....Har lite panik vill jag lova. Men det mesta som ska förberedas är klart,hämtade till och med hem vagnen igår så nu är den ox¨å hemma. Sängen är bäddad och klar bara en liten som fattas nu.

Annars är allt som vanligt, jag har fått kraftiga sammandragningar och tror var och varannan timme att bebisen kanske ska komma men det gör den inte.....Ser ut som en gris gör jag oxå pågrund utav all vätska jag har i kroppen men bara 3 veckor kvar nu för hoppningsvis. I helgen så var vi och hälsade på Maja, Angelika och lilla trollet Nova, det var jätte trevligt och i lördags så gjorde vi så lite som möjligt. I söndags så tapetserade Emil om hemma hos Sandra och Krille, det vart kanon bra men på fondtapeten var det fläckar så den ska göras klart i morgon.

Igår var jag och Sandra till Örebro en sväng och shoppade, fast det vart inte mycket bara nya ammningsbehåar och en hissgardin.

Nej nu måste jag lägga mig en stund skriver mer sen......

Puss o Hej